You are currently viewing Στον Απόηχο των UNIque Days 2019
Οι μαθητές στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΕΜΠ κατά τις εναρκτήριες ομιλίες - UNIque Day ΕΜΠ.

Στον Απόηχο των UNIque Days 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν για 3η συνεχή χρονιά οι φετινές UNIque Days, ημερίδες γνωριμίας μαθητών με σχολές και πανεπιστήμια. Ο σκοπός των ημεριδών είναι να παρουσιάσουν σε μαθητές τις σχολές και τα πανεπιστήμια, παρέχοντας ακαδημαϊκό προσανατολισμό. Παράλληλα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προσομοιώσεις εργαστηρίων, ώστε να κατανοήσουν πιο σφαιρικά και να επιλέξουν πιο συνειδητά το μελλοντικό αντικείμενο σπουδών τους.
Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, του ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του γραφείου Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
[UD19] Open Dialogue Session
Open Dialogue Session

UNIque Day Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Η πρώτη UNIque Day για φέτος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, εντός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου) και αφορούσε τις Πολυτεχνικές & STEM σχολές. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις 9 σχολές του Ε.Μ.Π. από φοιτητές τους, αλλά και για τις Σχολές της Πληροφορικής (Ε.Κ.Π.Α, Ο.Π.Α., Πα.Πει), το Φυσικό (Ε.Κ.Π.Α), το Χημικό (Ε.Κ.Π.Α), το Μαθηματικό (Ε.Κ.Π.Α) και των Ψηφιακών Συστημάτων (Πα.Πει.). Παράλληλα, γνώρισαν φοιτητικά Projects εθελοντικού χαρακτήρα και ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας των φοιτητικών ομάδων αυτών μέσα στο Πολυτεχνείο. Φέτος, επιλεγμένα φοιτητικά projects διέθεταν και διαδραστική παρουσίαση της δουλειάς τους ανοιχτή προς όλους τους μαθητές. Στο τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν σε δύο προσομοιώσεις εργαστηρίων ανάλογα με τις σχολές που τους ενδιέφεραν. Ταυτόχρονα, οι γονείς έλαβαν τη δική τους ενημέρωση μέσα από ένα Parent Session για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Συνολικά ενημερώθηκαν 650 μαθητές και 150 γονείς. Αλλά και γνώρισαν νέους, προπτυχιακούς και απόφοιτους του ΕΜΠ που καινοτομούν στην Ελλάδα της κρίσης, ώστε να κατανοήσουν πόσες ευκαιρίες μας προσφέρει σήμερα ένα ελληνικό ακαδημαΪκό ίδρυμα σαν το ΕΜΠ.
Η Κρίνα Κορδατζάκη, φοιτήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της UNIque Day του Πολυτεχνείου ανέφερε: “Οι Unique Days μου υπενθυμίζουν πόσο μεγάλη δύναμη μπορούν να έχουν φοιτητές οι οποίοι εθελοντικά οργανώνουν κάτι τόσο όμορφο και σημαντικό για τους μαθητές της χώρας μας, οι οποίοι συμμετέχοντας στην ημερίδα μας παίρνουν εφόδια με τα οποία θα χτίσουν το μέλλον τους. Συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στις Unique Days ως μέλος της οργανωτικής, θέλω να περάσω μέσω αυτής της ανάρτησης το μήνυμα ότι αν και ακούγεται δύσκολο κάποιες φορές το να οργανωθεί μια τόσο μεγάλη ημερίδα και να συντονιστούν πάνω από 100 εθελοντές, το αποτέλεσμα επιβραβεύει κάθε κόπο και τα χαμόγελα των παιδιών καθώς έφευγαν από εμάς ήταν το μεγαλύτερο ευχαριστώ για όλη την προσπάθειά μας.”

UNIque Day Ανθρωπιστικών Σπουδών

Η δεύτερη UNIque Day 2019 έλαβε χώρα στο Alba Graduate School στην Αθήνα, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και αφορούσε σχολές των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Συγκεκριμένα, στην ημερίδα έλαβαν μέρος οι σχολές: Νομική (Ε.Κ.Π.Α.), Πολιτικές Επιστήμες (Ε.Κ.Π.Α.), Ψυχολογία (Ε.Κ.Π.Α.) και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πάντειο & Πα.Πει.). Συνολικά, ενημερώθηκαν 100 μαθητές από 40 φοιτητές των παραπάνω σχολών. Ενδεικτικά ένας μαθητής είχε την ευκαιρία να λύσει το δικό του νομικό πρακτικό, να εξερευνήσει ψυχικές διαταραχές και να διαχειριστεί μία παγκόσμια κρίση.
Η Αλεξάνδρα Σιδηροπούλου, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και υπεύθυνη της ομάδας σχεδιασμού των workshops για την ημερίδα των Ανθρωπιστικών σπουδών δήλωσε: “Οι Unique Days αντιπροσωπεύουν τη νεανική πρωτοβουλία, τη συνεργασία, την δημιουργικότητα, το φιλικό περιβάλλον, την αυτοβελτίωση, την πίστη ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν έναν θετικο κοινωνικό αντίκτυπο. Δεύτερη χρονιά φέτος και ως μέλος της οργανωτικής ομάδας, αντιλήφθηκα πόσο προσοδοφόρα είναι αυτή η δράση τόσο για τους μαθητές που τους επιλύονται βασικά ερωτήματα για τα ακαδημαϊκά τους χρόνια και αποκτούν ερεθίσματα για τις μελλοντικές τους αποφάσεις, όσο και για τους ίδιους τους φοιτητές που επαναπροσδιορίζουν το λόγο που επέλεξαν το αντικείμενο σπουδών τους και αισθάνονται πλέον πιο ολοκληρωμένοι και σίγουροι για τους εαυτούς τους”
[UD19] Open Dialogue Session - Ανθρωπιστικές Σπουδές
Open Dialogue Session - Ανθρωπιστικές Σπουδές

UNIque Day Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η τελευταία ημερίδα κατά σειρά για φέτος, αφορούσε στις σχολές και τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Μαΐου 2019 και φιλοξενήθηκε στον χώρο του ACEin του Ο.Π.Α.. Ονομαστικά, τα τμήματα που συμμετείχαν είναι: Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Σχολή Οικ. Επιστημών), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων) και τέλος Τμήμα Στατιστικής (Σχολή Επιστημών & Τεχνολογίας της Πληροφορίας). Συνολικά, ενημερώθηκαν 150 μαθητές.

"Οι UNIque Days είναι αυτό που χρειαζόμουν εγώ όταν ήμουν μαθήτρια [...]"

Όλες οι ημερίδες διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από 200 φοιτητές των σχολών αυτών με μοναδικό σκοπό να παρουσιάσουν σε μαθητές τις σχολές τους. Όπως δήλωσε η Θεοδώρα Παπακωνσταντίνου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: “Οι UNIque Days είναι αυτό που χρειαζόμουν εγώ όταν ήμουν μαθήτρια, γι’ αυτό και θέλησα να συμμετέχω για πρώτη φορά πέρυσι. Ο ενθουσιασμός των μαθητών για όσα μάθαιναν και η επιθυμία τους να γνωρίσουν τις σχολές με έκαναν να αγαπήσω την Unique Minds για όσα προσφέρει και να θέλω να συμβάλλω ακόμα περισσότερο σε αυτή τη προσπάθεια συμμετέχοντας και για 2η χρονιά.”

Οι Χορηγοί Μας

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Χορηγούς των φετινών UNIque Days 2019, που μας στήριξαν εμπράκτως για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι ημερίδες μας και, εν τέλει, να ενημερωθούν για ακόμη μια χρονιά 900 μαθητές και 150 γονείς.

Χρυσοί Χορηγοί

Χάλκινοι Χορηγοί

Υλικοτεχνικοί Υποτηρικτές

Χορηγοί Επικοινωνίας