Εσύ ξέρεις τι θέλεις να σπουδάσεις;

Στις #UNIqueDays ανοίγουμε τα πανεπιστήμια για μαθητές, με σκοπό να γνωρίσουν την ακαδημαϊκή πραγματικότητα της χώρας. Κατά τη διάρκεια κάθε τέτοιας ημερίδας, οι μαθητές παρακολουθούν παρουσιάσεις σχολών, συνομιλούν με φοιτητές και συμμετέχουν σε προσομοιώσεις εργαστηρίων. Οι ημερίδες ξεκίνησαν το 2016 ενώ κάθε χρόνο προσθέτουμε νέες σχολές και πανεπιστήμια.

Οι UNIque Days 2018:

Για μία ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι UNIque Days, ημερίδες γνωριμίας μαθητών με σχολές και πανεπιστήμια. Οι ημερίδες αυτές υλοποιήθηκαν από 160 εθελοντές φοιτητές, με σκοπό να παρουσιάσουν σε μαθητές τις σχολές τους. Παράλληλα ο μαθητής συμμετείχε και σε προσομοιώσεις εργαστηρίων, ώστε να κατανοήσει πιο σφαιρικά και να επιλέξει πιο συνειδητά τη μελλοντική του σχολή.

  • Στις 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε UNIque Day για τη Νομική Σχολή. Οι μαθητές γνώρισαν μέσα από παρουσίαση τη δομή του προγράμματος σπουδών και τις ευκαιρίες που παρέχει η Νομική Αθηνών. Έπειτα συμμετείχαν σε ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές της Σχολής και στο τέλος έλυσαν το πρώτο τους νομικό πρακτικό μέσα από ένα διαδραστικό workshop.
 
  • Στις 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε UNIque Day για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μαθητές μέσα από παρουσιάσεις και ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές, γνώρισαν τα 8 τμήματα του Πανεπιστημίου και το Οικονομικό του ΕΚΠΑ ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με projects και φοιτητικές ομάδες. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να παρακολουθούν δύο προσομοιώσεις workshops των σχολών που επιθυμούσαν.
    Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ACEin).
 
  • Τέλος στις 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε UNIque Day για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις 9 σχολές του από φοιτητές τους, αλλά και για τις Σχολές της Πληροφορικής, της Στατιστικής, το Φυσικό, το Χημικό, το Μαθηματικό και των Ψηφιακών Συστημάτων. Παράλληλα γνώρισαν projects και ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας των φοιτητικών ομάδων αυτών μέσα στο Πολυτεχνείο. Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε δύο προσομοιώσεις εργαστηρίων ανάλογα με τις σχολές που τους ενδιέφεραν. Ταυτόχρονα οι γονείς έλαβαν τη δική τους ενημέρωση μέσα από ένα Parent Session για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ιδιαίτερα η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών υποστήριξαν θερμά την  προσπάθεια αυτή.

Σκοπός των ημερίδων είναι να παρέχουν πλήρη και βιωματική ενημέρωση στους μαθητές πριν επιλέξουν τη σχολή τους. Είναι σημαντικό πως 1 στους 2 μαθητές μέσα από τις ημερίδες ενημερώθηκε για σχολές που δεν γνώριζε και θα συμπεριλάβει στο μηχανογραφικό του.

 

Σχετικά με το διοργανωτή: Η Unique Minds είναι ο πρώτος οργανισμός που στοχεύει στον ακαδημαϊκό προσανατολισμό μαθητών. Στο να παρουσιάσει δηλαδή τα πανεπιστήμια και τις σχολές τους στο μαθητή, ώστε να αποφασίσει τι θέλει να σπουδάσει. Έχει ιδρυθεί από φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και απαρτίζεται αποκλειστικά από εθελοντές φοιτητές.  

Φωτογραφίες από τις ημερίδες:

Για τη Νομική Σχολή Εδώ

Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εδώ 

Για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Εδώ 

 
6
Unique